Dugnadstur våren 2019

26. april var starten på en ny dugnadstur for Vyborghjelpen. Fem karer fra sør- og vest- Norge reiste til Vyborg for å gjøre dugnadsarbeid. For noen ble det trøbbel ved avreisen fordi det reisedagen ble streik for pilotene i SAS. Problemene løste seg i midlertid raskt og turen gikk som avtalt fra Oslo med bil. Vel fremme var det bare å komme i gang. Det som skulle gjøres var godt planlagt på forhånd.

De som var med var Kjell Magne Turøy, Fitjar/ Nils Olav Taranger, Huglo/ Ivar Lund, Kristiansand/ Magne Hoddevik, Hoddevik/ Karstein Nystøyl, søre Sunnmøre.

Arbeidet denne gangen var å ferdigstille fjøset på senteret for tidligere rusavhengige. Selve bygget var satt opp i fjor og nå var det arbeidet med skikkelig tak og vinduer som stod for tur. I tillegg ble fjøset innredet med båser og lettvinte måter å fore dyrene på. Fjøset er satt opp med tanke på arbeidstrening for dem som bor der. En vil også i tillegg ha inntekt fra dyreholdet.

Et tidligere tilbygg ved senteret for kvinner, ble også ferdigstilt.

Ungdommene som bor på senteret var til god hjelp og de deltok i arbeidet. Selv om det en natt hadde snødd ble taket ryddet for snø og arbeidet kunne trygt fortsette.

De åtte- ti dagene turen tok, ble godt utnyttet samtidig som det blir skapt både godt samhold og godt vennskap mellom turdeltakere og beboere.