Tur til Vyborg høsten 2019

De siste årene har Vyborghjelpen hatt tur til Russland om høsten. Slik ble det i år og. Den startet torsdag 7. november med en fin kjøredag over fjellet mot øst. Første overnatting var i Mysen på nytt Scandic hotell. Turen østover gikk også fint, men som vanlig blir det en del venting ved grensen mot Russland. Visum-papirer må sjekkes og de to bussene må klareres og kontrolleres før en får kjøre videre. Vel fremme i Vyborg ble de 40 deltakerne godt mottatt i Baptistkirken. Her fikk deltakerne på turen være med å feire at baptistmenigheten hadde 30-års jubileum. Søndagens gudstjeneste ble dermed en spesiell opplevelse.

De neste dagene ble både rehabiliteringssenteret og barneheimen Life besøkt. Alt som var med i bussene ble delt ut til mennesker som trenger en håndsrekning fra Norge og Vyborghjelpen. Møtene med menneskene her ble som tidligere, en kraftig påminnelse om at alle ikke har det like enkelt som her hjemme. Mange mennesker i Vyborg-området har en tøff og vanskelig hverdag.

Den siste delen av turopplegget denne gangen, var litt endret i forhold til tidligere. Det ble som vanlig en tur innom St. Petersburg med omvisning i Isac katedralen. Videre gikk turen til Tallin i Estland der en overnattet denne gangen. Her fikk en derfor bedre tid til å se seg rundt i byen før fergeturen tilbake til Stockholm.