Pressemelding fra Vyborghjelpen

                 Vyborghjelpen  med millionbudsjett

 Den lille hjelpeorganisasjonen VYBORGHJELPEN med utspring på Sunnmøre,  satser som aldri før. I helgen blir det vedtatt et million-budsjett når organisasjonens Landsråd samles i Ålesund.

Landsrådet er det øverste organ i den effektive organisasjonen, og samles en gang i året. Representanter fra Sørlandet, Bergen og Hordaland samt Sunnmøre samles i helga på Ålesund folkehøgskole (tidligere Borgund f h skole).

Styret har lagt fram et budsjett på 1,2 mill. En offensiv satsing

Nabohjelp

VYBORGHJELPEN ble dannet i 1995 for å gi et håndslag til våre naboer i den lille russiske byen Vyborg i Karelen. Her har organisasjonen kjøpt inn to senter for rehabilitering av rusmisbrukere. Et Evangeliesenter for menn og ett for kvinner.

En barneheim er under bygging. Her vil 4 fosterfamilier med opp til 32 barn få plass.

Til våren skal 8 norske håndverkere bort på en ukes dugnad for å bygge fjøs på Evangeleisenteret ”Håpets hus” (for menn).

14 prosjekt i 2018

På saklisten til helgens møte i Landsrådet, står det forslag om 14 prosjekt inneværende år.

En barneheim i St Petersburg får penger til mat. Flere menigheter får kjærkomne pengegaver. Matkasser skal deles ut til fattige familier. Evangeliesenteret Betesta (for kvinner) får nytt inngangsparti, og her skal det borres etter vann da brønnen er gått tom.

–          Utfordringene er mange hos våre naboer og venner. Både den materielle og åndelige nøden er stor. Mg heldigvis er givergleden stor her i Norge. Det strømmer inn med gaver fra hele landet. Bare nå rundt juletider vokste kontoen med 140.000 kroner, forteller en begeistret leder, Jon Teigen fra Spjelkavik.

Han og Johannes Stokke fra Sula reiser for øvrig bortover neste helg for å planlegge flere av prosjektene

Vyborg-kveld

Kommende søndag blir det fest-møte på Blindheim bedehus hvor Landsrådet og styret blir med. Her vil arbeidet bli presentert i ord og toner