Hva er en hjelpesendingstur?

 

Vyborghjelpens neste hjelpesendingstur går 9.-18. november 2015.

Hva innebærer det å være med på en slik tur? Det er et godt spørsmål, som vi gjerne besvarer, og håper at enda flere får lyst til å prøve ut dette konseptet!

En hjelpesendingstur, er som man kan lese av turens navn, en tur der vi sender hjelp. I vårt tilfelle går hjelpen til vanskeligstilte mennesker i Vyborgområdet i Russland. (Du kan lese mer om dette under fanen «om oss»).

Mennesker, klær, utstyr og matvarer

Vyborghjelpens hjelpesendingsturer er for alle! Det stilles ingen krav til våre turdeltakere om tro eller kirketilhørighet. Vi er en selvstendig kristen hjelpeorganisasjon, og alt vårt arbeid motiveres av Bibelens ord «Hva dere gjorde mot en av disse mine minste, det gjorde dere mot meg». Vi ønsker å være medmennesker som kommer til vanskeligstilte med hjelp. Vi tilbyr samlinger på turen med andakt og sang, humor og alvor, og bønn for arbeidet. Alt er selvsagt frivillig å være med på 🙂

Vi drar i tre turistbusser, ca 25 personer i hver buss. Resten av bussens lastekapasitet fylles opp med innsamlede klær, utstyr og innkjøpte matkasser, som blir levert til våre mottakere i Russland. På denne turen er man både turist og hjelper! Bussene går fra Ålesund, Bergen og Kristiansand. Vi har erfarne yrkessjåfører og reiseledere. Turen arrangeres av Si-Reisers adhoc avd.

Turprogram: Alle tre bussene møtes i Oslo første kveld. Der har vi «bli-kjent-samling» og kveldsmat sammen. Dag 2: Bussreise Oslo-Stockholm og vi går om bord i turistfergen som tar oss til Helsinki i Finland. Dag 3: Turen går fra Helsinki til russegrensen og videre inn til Vyborg hvor vi tar inn på hotellet, hvor vi bor i fem netter med bed&breakfast. Middagene spiser vi som regel i Baptistkirken. Dagene i Vyborg brukes til å dele ut klær og mat, og til å besøke våre samarbeidspartnere/prosjekter (les mer under fanen «om oss»). En av dagene er det også tilbud om heldagsutflukt til St.Petersburg, hvor severdigheter som Vinterpalasset, Isakkatedralen mm. står på programmet. Her besøker vi også et barnehjem.  Oppholdet i Vyborg avsluttes søndagskvelden med middag på hotellet sammen med mange av våre russiske medarbeidere.

Mandag starter hjemturen, og denne dagen blir det tid til litt sightseeing i Helsinki, før vi går om bord i fergen. Tirsdag kjører vi fra Stockholm tilbake til Norge. Bussene skiller lag ved svenskegrensen, og Sørlandsbussen kjører helt hjem, mens Bergens-bussen og Møre-bussen overnatter under vegs, og kommer hjem ut på dagen onsdag. Alt dette finner du også på www.si-reiser.no /kristen bussferie. Hva syns du?? Noe for deg?? Turist og hjelper??

Pris og påmelding: Turpris: Midt-Norge/Vestlandet: kr 7750 (10dg), Sørlandet kr 7250 (9dg), Oslo kr 6750 (8 dg). Påmelding til Si-reiser tlf 70179000 eller si-reiser@si-reiser.no Man kan også gå inn på www.si-reiser.no og melde seg på via innmeldingsskjema.

Vi må ha din påmelding i god tid, grunnet visumssøknad.                                                     VARMT VELKOMMEN TIL Å VÆRE MED PÅ TUR